HTML

Gazdasági, pénzügyi gondolatok

Mint a neve is mutatja, közérthető formában foglalkozom pénzzel, gazdasággal. Céges vagy magánpénzek, kérdés és igény esetén bármi más.

Friss topikok

Linkblog

2009.03.02. 23:48 Zsvars

Bemutatkozás

Na igen, ezzel kellett volna kezdeni.

Bár semmi okom nincs rá, egyelőre a valódi nevemet nem fedném fel:)

Mást azonban igen:

Közgazdászként dolgozom immár közel a 30-hoz. Számvitel szakon végeztem a Közgázon, illetve Corvinuson, és a pénzügy szak sem áll-állt messze tőlem.

3 évet dolgoztam bankban, majd úgy döntöttem, hogy megpróbálok független pénzügyi tanácsadóként boldogulni.

Főleg Unit Linked termékekkel foglalkozom, de természetesen bármilyen pénzügyi megoldás a rendelkezésemre áll.

Egy gondolat arról, hogy miért van szükség a pénzügyi tanácsadóra: közel 6.000 pénzügyi termék van ma az országban. Ebből a legjobbat kiválasztani csak szerencsével lehet.

Márpedig amikor valakinek a nyugdíjára, önálló lakására, földkörüli útjára, tőkejövedelmére, gyerek oktatására és elindítására kell megoldást találni (tessék előre gondolkozni!!!), akkor a szerencsében bízni az a fajta luxus, amit a kapitalizmusban nem lehet megengedni....

Döntésemet a munkahely váltásról azóta sem bántam meg...:)

Hogy a pénzen kívül mi motivál? Leginkább az, hogy amikor beszélgetek valakivel, azzal kezdem, hogy mesélje el, mire van szüksége, miben tudok megoldást találni, természetesen vele együtt, természetesen személyre szabva. És élvezem nagyon ezeket a beszélgetéseket.

Azért az, hogy egy pénzügyi tanácsadó azzal kezdjen, hogy "gyere, mond el mi kell Neked" nem túlzottan általános, tegyük hozzá gyorsan.

És hát nem áll távol tőlem a gondolat, hogy egy elhíresült mondás után szabadon, "pénzügyi olvasás-írás tudóvá" tegyem polgártársaimat.

Persze ha már azt elérem, hogy néhányan kiszállnak a mókuskerékből, illetve nem a TV lesz a tanácsadójuk - nos, már boldog vagyok....

Nem titkolt célom a blog írással, hogy némi önreklámot tegyek, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül.

Amennyiben a bejegyzések alapján úgy gondolja bárki, hogy érdemes beszélgetni velem, kommenten keresztül meg tudja adni elérhetőségét.

Én jelentkezni fogok. És egyelőre a beszélgetésnek óradíja sincs....:):):)

Tisztelettel:

zsvars

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://penzrolerthetoen.blog.hu/api/trackback/id/tr27976648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása