HTML

Gazdasági, pénzügyi gondolatok

Mint a neve is mutatja, közérthető formában foglalkozom pénzzel, gazdasággal. Céges vagy magánpénzek, kérdés és igény esetén bármi más.

Friss topikok

Linkblog

2009.03.02. 22:31 Zsvars

Az első lépések

Haladni kell a korral, állítólag egy pénzügyi tanácsadó nem lehet meg blog nélkül.

Nagyon kíváncsi leszek, milyen fogadtatásban részesül majd amit írok. A végtelenségig megpróbálok politikamentes bejegyzéseket írni, és kerülni a szakzsargont- legyen bármilyen nehéz is. (ha mégis sikerül szakszavakat írnom, magyarázom, mit jelent)

Eszembe is jutott mindjárt egy példa arra, miért nem szeretnék politikával foglalkozni. Jobban mondva, hasonlat.

Valahogy az mozog mindig a fejemben, amikor a két oldalt összehasonlítom, hogy olyasmi játékot játszanak, mint mondjuk a két nagy szénsavas lötty gyártó gyár. (igen, a Coca és a Pepsi- ez talán még nem minősül reklámnak) Valaki végiggondolta már, hogyha tényleg verseny zajlana e két cég között, akkor 300 Ft lenne egy nyavalyás liter kóla? Na, ne...

Hát valami ilyesmi zajlik a színfalak mögött is... speciel saját szememmel is láttam, de hátha azt kevésbé hinnétek el...

Hogy egy élő példát is írjak, és remélem első és utolsó, a kedvencem a költségtérítés járulékolása.. 2/3-os törvényről van szó, tehát azt mégsem mondhatjuk, hogy csak a kormány akarta... Azért úgy belegondoltam, hogy milyen szinten undorító. Ha egy normál vállalkozás költségként elszámol ilyen jellegű dolgokat, mint pl. étkezés, mobil, stb., akkor jó esetben csak 50% adót kell fizetnie rá. (ne menjünk így elsőre bele, ennél több is lehet)

A politikusok meg csak akkor fizetnek 15%-ot, ha nincs számla mögötte.. ennyit a számla lottóról...

Első bejegyzésnek ennyi elég, mert a további bejegyzéseket igyekszem mindig valamilyen téma köré csoportosítani.

2 komment

Címkék: pénzügyi tanácsadó


A bejegyzés trackback címe:

https://penzrolerthetoen.blog.hu/api/trackback/id/tr67976502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MATRIX 2009.05.25. 22:21:55

Kedves Zsvars!

Böngészgetésem során megtaláltam írásait, és ezek tartalma nagyon szimpatikusak votak,ezért regisztráltam magam, hogy írhassak Önnek!
Röviden magamról!!))

A felhasználó nevem MATRIX találónak tartóm olcsó közhellyel élve mivel amit látunk napjainkban (média, sajtó...stb) az nem más mint délibáb!A valóság elferdítése, tömegek manípulálása önös érdekek érdekében!Vagyis van a kerítés egyik és másik oldala, csak hol valóság!...hát a kerítésen ülve!!)) hogy miért, mert politikiai ideológiáktól és társadalmi manipulációtol mentes hely!))Úgy gondolom, hogy Ön is és én is a kerítésen ülök, remélem nem sértem meg vizuális életfilozófiámmal.

KÉRDÉSEM!!

Államcsőddel kapcsolatos írásában nem találók utalást közbeszerzéses munkák jövöjéről államcsőd esetén vagyis, hatályukat feztik-e? fizetőképtelenség miatt, vagy ezek banki garanciákkal biztosítottak, ami által a kivitelezés során megőrzi a likviditását pénznemtől függetlenül?VAGY érdemesebb-e esetleg ha van rá lehetőség EUR-BAN szerződni és ez által kikerülnénk az elhatalmaskodó influációt.......stb.Vagy egyszerűen menjünk a strandra??)))Kérem szíves segítségét az e-mail címem: mobil0808@yahoo.com
Köszönettel : MATRIX!)

Zsvars 2010.12.22. 02:04:56

Kedves Matrix!

Eltelt egy kis idő, és talán eleget voltunk strandon... kellene folytatni a beszélgetést ott, ahol abbahagytuk - azóta sok mindenre választ kaptunk már szerintem a kormányváltás után pláne....
üdvözlettel
Zsolt
06-30-737-5359
süti beállítások módosítása