HTML

Gazdasági, pénzügyi gondolatok

Mint a neve is mutatja, közérthető formában foglalkozom pénzzel, gazdasággal. Céges vagy magánpénzek, kérdés és igény esetén bármi más.

Friss topikok

Linkblog

2009.03.19. 12:41 Zsvars

Gazdasági ősrobbanás

Ősrobbanás deffiníciója: kezdetben vala a nagy semmi, ami felrobbant...

Viccet félretéve, miről is szól ez a mostani bejegyzésem, ezzel a címmel?

Arra a néhány hónapon belül meginduló árrobbanásra szeretném mindenki figyelmét felhívni, aminek már finoman szólva is itt az ideje.

Aki szereti stresszelni magát hírekkel, és éjjel-nappal azokat bújja, érdekesen irányított eseménynek lehetett tanúja a napokban. Mire is gondolok?

AIG: gondolom a hírolvasóknak ismerősen hangzik, ez az a nagy amerikai biztosító, amelyik miután az állam alaposan megtámogatta (170 mrd USD-vel), kiosztott 165 millió USD jutalmat a vezetői között, mindenféle hivatkozással. Aki figyelt, észrevehette az egész mögött meghúzódó lényegi üzenetet: ugyanis az AIG vezére mintegy mellékesen megemlítette, hogy "év végére vége lesz a válságnak".

Erre figyelt bárki is? Elindult a bizalom helyreállítása. Azaz praktikusan mondva az amerikai állam potom 165 millió USD-ért cserébe fog nyerni közel 150 mrd USD-t, legkésőbb egy éven belül. Miért is? Mert az üzenet megvan, a bizalom helyreállítás elindult, és az usa állama részesedik az AIG-ből, és így az eredményéből is.

Na most, egy árrobbanás esetén nem kis eredménye lesz az AIG-nak.

Gondoljuk végig együtt: ami lefelé 60% mínusz (100-ról 40-re), az visszafelé 150% plusz!!!

Már csak az a kérdés, hogy tényleg lesz-e árrobbanás, azaz tényleg várható-e, hogy az összes részvénypiac mint a hülye (már bocs), elindul felfelé?

Ha tudjuk azt, hogy mi mozgatja a nemzetközi pénzvilágot, akkor könnyű belátni, hogy már épp itt az ideje. A nemzetközi pénzvilágot a nagytőke, a nagyon vagyonos emberek, és az őket képviselő pénzintézetek mozgatják. Ezek az emberek pedig nem arról híresek, hogy szeretnek lemondani az extra profitról. Márpedig a befektetési formák közül extra profitot (úgy is mondhatnám, hogy inflációt meghaladó profitot) csak a részvénybefektetéssel lehet elérni. Azaz 1 éve lassan semmi más nem történik, mint egy óriási feszültség gyűlik a nemzetközi pénzpiacon, és alig várják a jó híreket, hogy azonnal visszatérjenek a részvénypiacokra. Jelzem, van aki már régóta vásárol, mint pl. Soros, Buffett, stb.

Ugyanis pontosan tudják, hogy a részvényeken is úgy lehet nagyot kaszálni, ha valaki olcsón vesz, és drágán ad el.

Újra felteszem a kérdést annak, aki olvassa bejegyzéseimet: szerintetek a nagytőkések szeretnek elesni sok-sok hozamtól?

Ugye nem.

Akkor innentől kezdve semmi más dolguk sincs, mint amint a legkisebb jó hírt meghallják, visszamennek a részvénypiacokra. A legkisebb jó hír, pedig megtörtént. Az AIG vezére elindította a lavinát. És hát a részvénypiac mindig legalább fél évvel előzi meg a gazdaságot. (mint azt láttuk is- az első nagy zuhanás még 2008 elején volt, amikor a csődök még nem indultak el (2008 nyár végén-ősszel) és a második tőzsde zuhanás októberben volt, miközben a nagy leépítések éppen most is zajlanak. (a második esetben azért nincs fél év különbség, mert volt egy komoly előzménye))

Na most, ha fél évvel előzi meg a gazdaságot a tőzsde, és év végére, 2010 elejére számítanak a gazdasági fellendülésre, akkor ebből nem nehéz megjósolni, hogy most tavasszal, nyáron lenne várható a nagy árrobbanás.

Érdemes kimaradni? Érdemes elszalasztani egy ekkora lehetőséget?

A következő formában nem: Befektetési alapokon keresztül, amik a potenciális régiókba és iparágakba fektetnek be! Ezek közül megtalálni a legjobbat, nem egyszerű. Szakember kell hozzá.

Mindenkit óva intenék attól, hogy közvetlenül menjen ki a tőzsdére, szerencsére alapozva, szakértelem nélkül. Ezt a sportot hagyjuk meg annak, akinek van felesleges 100 milliója.

Ha kérhetem.

Viszont a kispénzű embereknek is van bőven lehetőségük kihasználni az árrobbanásban rejlő lehetőségeket. Annak is, akinek néhány milliója lenne megforgatni, és annak is, aki havonta egy cél érdekében 20-30 ezer forintot félre tud tenni.

Csak ne egyedül próbálkozni!

Aki úgy gondolja, hogy a rendszerváltás és az internet lufi meggazdagodási lehetőségét kár volt kihagyni, vegye fel velem a kapcsolatot, és megnézzük melyik a személyre szabott, neki való befektetési alap. (mennyire lehet és kell a különböző tőke és hozamgaranciákat (részvényalapú alapnál!!!) alkalmazni)

 

Nem lemaradni! Jelentkezni! Komolyan, utólag nagyon rossz érzés ám hajat tépni, fejet falba verni...

Üdvözlettel:

zsvars

4 komment

Címkék: befektetés részvény tőkegarancia reálhozam pénzügyi tanácsadó befektetési alap tőzsdei árrobbanás hozamgarancia részvényre biztonságos megoldás válság mellett


A bejegyzés trackback címe:

https://penzrolerthetoen.blog.hu/api/trackback/id/tr681011801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A spekuláns 2009.03.21. 02:01:51

Nem akarlak Zsvars megbántani, de nagyon erőlteted ezt a "majd én megmondom nektek mi a tuti, gyertek hozzám"

Ilyenkor az jut eszembe, ha valaki annyira tudja, milyen részvényt, bef alapot kell venni és mikor, akkor mi a ló****ért nem veszi azt és gazdagodik meg belőle?

Hát nem?:)
Hát de......

Elvileg tudsz 4 %-os kamatú hitelt is, simán lehetne szülők, nagyszülők házát zálogosítani. 4 %-nál csak nagyobb hozamot érsz 1 év alatt!

Nah sebaj, lesz majd nekem blogom, ahol én is megmondom a tutit.
Mégpedig az én tutim az lesz, hogy másnak milyen szerintem a tuti tippje.....................

Zsvars 2009.03.21. 14:14:15

Na, akkor mivel itt ért a támadásod, itt válaszolok rá.

Marhára örülnék, ha nem csak egy-egy bejegyzésemet olvasnád el, hanem összefüggésében az egészet. Mindjárt az ezután következőben kifejtem, hogy 2-3 (mostani helyzetben) vagy 5 év (általában) időtartamnál rövidebb időszakra történő részvényalapú befektetést NEM ajánlok senkinek.
Magamnak sem!

Attól pedig mindig is óvtam bárkit, hogy azért vegyen föl hitelt házra, hogy majd aztán jól megforgassa a tőzsdén. Mint írtam, a tőzsdén akkor lehet nyerni, ha minimum 5 évig bent vagy. És közben szerinted a hitelt mégis mi a francból kellene törleszteni? Hangsúlyozom, amit írtál, hogy nekem tenni kéne szerinted, mindenkit óva intek! (és nem most mondom, hanem évek óta)

Ja, én még arra is próbálok figyelni, hogy fogyasztási céllal se vegyek fel hitelt.

Ha figyelmesen elolvastad a bejegyzésemet, azt írtam, hogy ha valaki azt fontolgatja, hogy vesz OTP részvényt, akkor érdemes leülnie, mert hátha több információ miatt tudok jöbbat mutatni.
Nem azért, mert én vagyok a fasza gyerek. Mint írtam, a pénzügyi világ elhanyagolható része a "fasza gyerek". Én is csak információval kereskedem. De nekem legalább van. És nem használom fel arra, amire nem való.

"Elvileg tudsz 4 %-os kamatú hitelt is, simán lehetne szülők, nagyszülők házát zálogosítani. 4 %-nál csak nagyobb hozamot érsz 1 év alatt!"

Akkora baromságot írtál, hogy jajj.. Az egész devizahiteles vitánk arról szólt, hogy lakáshitel, ingatlanfedezettel. Nagyon jól tudod, hogy az ingatlan fedezetű, de szabadfelhasználású hitelnek egészen mások a kamatai...nem csak most, általában!

Akkor innen már deriválható, hogy azért nem veszem meg a tutit, ahogy Te fogalmaztál, mert még nem tartok ott, hogy legyen miből megvenni, hirtelen, spekulációs céllal.
DE!!!! Van kis összegű éves befektetésem, és most tettem 2,5 évnyi díjat előre az egészbe, hogy legalább ennyivel kihasználjam a lehetőséget.

Szóval azt soha senkinek nem ajánlom, hogy jelzálogitelt befektetési céllal vegyen föl.

"Nem akarlak Zsvars megbántani, de nagyon erőlteted ezt a "majd én megmondom nektek mi a tuti, gyertek hozzám""

Bocs, a lényegét nem érted! Nem az a lényege az egész blogolásnak, meg velem való beszélgetésnek, hogy én megmondom a tutit. Nem. A lényege az, hogy én MEGMONDOM!

(kockázatot, lehetőségeket, információt, stb.)

De úgyis bele fogsz kötni....

A spekuláns 2009.03.21. 23:26:40

Nesze nekem, jól megmondtad.

Bocs, nem akartalak bántani.

Inkább odébbállok.

Sajnálom, még egyszer!

Zsvars 2009.03.22. 22:13:11

Én is sajnálom, utólag elolvasva kicsit a stílus erősre sikerült, ez természetesen nem volt szándék.

Én örülök, ha maradsz, csak arra kérlek, hogyha szakmai vitába keveredünk, akkor tiszteljük egymást azzal, hogy szakmai síkon, érvekkel vitázunk, és az érzelmi, vagy egyéb síkot nem keverjük bele.

A továbbiakban én is igyekszem majd nem ilyen keményen fogalmazni, és vigyázni.

Egyébként azért bántódtam meg ennyire, mert én tényleg hiszek abban amit csinálok, azaz, hogy mindenkinek szüksége van egyszer az életében legalább pénzről beszélgetni egy független tanácsadóval.
Persze tudom, sok a kókler, meg tisztességtelen ember, és nehéz kifogni megfelelő partnert. (különösen mutyiországban...:))

Azt nem várom el, hogy valaki rögtön elhigyje, hogy nem akarom sem átvágni, sem valamit lenyomni a torkán... azt meg már végképp nehezen tudják elképzelni az emberek, hogy én az ő oldalukon állok...
Remélem a bejegyzéseim előbb-utóbb megteremtik a megfelelő bizalmat, és elnézést kérek érte általánosan, ha valakit idegesít, hogy mindegyik végére odaírom, hogy tessék beszélni velem. csak azért teszem, mert gondolom a látogatók többsége egy-egy témát olvass csak el...:) (bár ha tetszik, lehet, hogy többet is utána...)
süti beállítások módosítása