HTML

Gazdasági, pénzügyi gondolatok

Mint a neve is mutatja, közérthető formában foglalkozom pénzzel, gazdasággal. Céges vagy magánpénzek, kérdés és igény esetén bármi más.

Friss topikok

Linkblog

2009.09.30. 00:51 Zsvars

Az utolsó szabad döntés

Kedves Olvasóim!

Rendhagyó bejegyzéssel jelentkezek, egy új termék került fel a palettára, erről írok. Ráadásul szokásomtól eltérően a termék néhány jellemzőjét is leírom:)

Két beszélgetést nem fogok soha elfelejteni. Mind a kettő maga volt a megtestesült borzalom. Miért? Mert az ember ilyet nem szeret hallani.

Az első beszélgetésem édesapámmal volt. Amikor szeretett édesanyja elhunyt, leültetett és elmondta nekem, hogyan szeretné ha majd őt eltemetném. Borzalmas volt hallgatni, egyáltalán erről a témáról beszélni a saját apámmal! A legborzasztóbb talán azért volt, mert hallva azt, hogy akkor 55 évesen kész elképzelése volt a témáról, beleborzongtam a gondolatba is, hogy ezzel foglalkozik... Annyit mondtam neki, hogy tudomásul vettem, és kértem, hogy többet ne beszéljen erről.

A másik hasonló témájú beszélgetést életben maradt nagymamámmal folytattam (szerencsére még mindig nem aktuális...)

Aztán elkezdtem gondolkozni. Természetes, hogy foglalkoztatja egy bizonyos kor fölött a halál gondolata az embereket. És az is, hogyan szeretnék itthagyni e világot, megtenni utolsó útjukat. Az is természetes, hogy erről a családdal beszélni szinte lehetetlen. És sajnos manapság az is természetes, hogy hiába akarja végrehajtani utolsó kívánságát a család az elhunytnak, nincs meg hozzá a szükséges anyagi fedezet.

Pedig a gyűjtési célok közül a 3. helyen áll a temetési költségekre való félretétel. Csak amikor elérkezik az idő, valahogy mégsem sikerül. Na nem feltételezek én senkiről sem  rosszat, de bizony a környezetemben nem egy olyan családot láttam, ahol a pénzt inkább másra használták fel, mintsem a méltó végtisztességre...

És akkor azokról szó sem esett még, akik család nélkül maradtak itt, vagy csak senki nem törődik velük.

Igen, tudom az állam mindenkit el kell temessen. Azt hiszem abban viszont egyetértünk, hogy az sok minden lesz, csak méltó nem...(ahogy Hofi mondta, egy nyavalyás ingyen sírhelyet sem adnak...)

Aki idáig eljutott ebben a bejegyzésben, már sejtheti, hogy temetési biztosításról van szó.

Mégis mitől lenne más, mint bármelyik elérhető?

  • a legfontosabb, hogy nem pénzt nyújt, hanem szolgáltatást. Azaz a biztosítás megkötésekor meghatározott módon (akár a legapróbb részletekig is) temeti el az elhunytat. Így egy háromoldalú szerződés jön létre, a biztosító a temetkezési szolgáltató és a "megrendelő" (biztosított) között.
  • Azzal, hogy szolgáltatást nyújt, mindenképpen eltemeti az elhunytat, nem tűnhet el a félretett pénz.
  • Azzal, hogy szolgáltatást nyújt, az értékállóságot garantálja, amit egy simán pénztfizető biztosítás nem tud. (mostani 500.000 Ft értékű biztosítási összeg 10 év múlva nem lenne semmire elég)
  • Teljes életre szól a biztosítás (a fizetési tartam nem!-elválik egymástól), azaz a biztosító mindenképpen szolgáltat, a kockázata abban van, hogy mikor.
  • Van egy plusz számla benne, a rajta elhelyezett pénzek illeték és eljárás nélkül öröklődnek.
  • Mivel szolgáltatást nyújt, így valóban szabadon dönthet mindenki az utolsó földi útja módjáról, sőt, magának teremtheti meg az anyagi feltételeket.
  • A teljes temetést a biztosító és a szolgáltató bonyolítja, a hátramaradottak egyetlen feladata a gyászolás...

Kinek ajánlható?

  • Akinek családja van - mert nem őket terheli lelkileg vagy anyagilag
  • Akinek nincs családja - mert biztos lehet a méltó búcsúban
  • Akinek már megvan a fedezete - mert az összeg megmaradása mellett még el is temetik
  • Házastársaknak - mert mind a ketten lehetnek biztosítottak egyszerre, egy szerződésben
  • Gyakorlatilag mindenkinek...

 

Amennyiben valakit érdekel, írjon kommentárba elérhetőséget, mindenképpen keresem.

Ígérem a következő bejegyzés ismét a szokásos témák körül (pénz) forog majd. Remélem hasznos volt ez a kis kitérő...

Üdv

zsvars

Szólj hozzá!

Címkék: temetés temetési szolgáltatás temetési biztosítás utolsó szabad döntés


A bejegyzés trackback címe:

https://penzrolerthetoen.blog.hu/api/trackback/id/tr611417245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása